Ugrás a fő tartalomra

diákmunka

Diákmunka:mi kell ahhoz, hogy a nyáron melózhass?

Tervezed, hogy idén nyáron keresel egy kis pénzt? Most megtudod, mik a feltételei ennek.

(olvasd tovább:)
A munka törvénykönyve szerint hivatalosan az melózhat, aki a 16. életévét betöltötte, a törvény azonban - iskolai szünet időtartama alatt - annak a 15. életévét betöltött tanulónak a foglalkoztatását is engedélyezi, aki általános iskolában, szakiskolában vagy középiskolában nappali rendszerű képzésben folytatja tanulmányait. Ha tehát elmúlták 15, mehetsz dolgozni.
A tanuló - mindenki máshoz hasonlóan - alkalmazható
1, munkaviszonyban,
2, munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban (például megbízási szerződéssel)
3, vagy egyszerűsített foglalkoztatás keretében, például bébiszitterként.
Az előbbieken túl több, kizárólag a diákok munkavállalásához kötődő foglalkoztatási forma is létezik:
4, nappali rendszerű oktatás keretében tanulmányokat folytató iskolaszövetkezeti tanulók, hallgatók munkavégzése,
5, tanulószerződés,
6, a hallgatói szerződés,
7, az együttműködési megállapodás alapján történő munkavégzés.

A munkavégzés bármely formájához szükséges, hogy legyen adóazonosító jeled - ezt a NAV-tól lehet igényelni egy formanyomtatvány kitöltésével. Ha dolgozni szeretnél a nyáron, már most fogj hozzá a szükséges papírmunka elvégzéséhez.
Linczmayer Szilvia, a NAV adószakmai szóvivője az MTI-nek elmondta: adataik alapján iskolaszövetkezeteknél mintegy 200 ezer diák vállal munkát, ez azonban töredéke azoknak, akik nyáron valóban dolgoznak majd.
forrás: neon.hu

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Sziasztok! A blog bezárt. Oldallal kapcsolatos megkereséseket az alábbi e-mail címre küldhettek:  b_szandru@hotmail.com kép: x

DIY / DO IT YOURSELF / AUTUMN / ŐSZI WHATCANIDO / HALLOWEEN

Mindenszentek / Halottak napja idézetek

Nem múlnak ők el, kik szívünkben élnek, Hiába szállnak árnyak, álmok, évek. A halál olyan súlyos veszteség, hogy valójában sohasem lehet feldolgozni. Az emléke elhalványulhat a szeretett személynek, de a hiánya mindig megmarad. A sötétség nagylelkű. Türelmes. Mindig győz. Ám erejének szívében ott lakozik a gyengesége: egyetlen magányos gyertya elegendő, hogy elűzze őt. A szeretet pedig több egy magányos gyertyánál. A szeretet képes lángra lobbantani a csillagokat. A halottak az élők emlékezetében élnek tovább. Életem egy szakasza lezárult. Már régen el kellett volna felejtenem az egészet. Egy nyári románc, akármilyen intenzív, akkor is csak egy nyári románc volt. Talán szerelmes is voltam belé, igen, valószínűleg, de gyerekek voltunk még. A gyerekszerelmek ritkán élik túl a vért és a halottakat. Vannak ajtók. Én pedig becsuktam ezt az ajtót. Lucy a múlt részévé vált. Sok időbe tellett, mire ezt elfogadtam. De megtettem, és sikerült is zárva tartanom azt