Ugrás a fő tartalomra

(Elmaradt a) világvége!

282414_583116968372414_1120773884_n_large 
Kamu volt a maják jóslata, nem jött el a világvége december 21-én!

Mindenki fellélegezhet, mégsem jött el a világvége december 21-én délben! Így most azok szívhatják a fogukat, akik hittek a maják jóslatában, és minden pénzüket elverték, összevesztek a főnökükkel vagy már be sem mentek dolgozni pénteken. A világvége ugyanis a jelek szerint elmaradt.

A maják jóslata szerint 2012. december 21-én délben hatalmas katasztrófával vagy azok egész sorozatával jön el a világvége, elpusztítva minden életet a földön. A hiedelem alapja, hogy az ősi civilizációk egyik legjelentősebb képviselőjének tartott nép készített egy Hosszú Számításnak is nevezett naptárt, amely a mai nappal ér véget. Hogy utána mi következik, arról nem nyilatkoztak a maja mesterek – és ezzel utat nyitottak a világvége-elméleteknek, amelyért Hollywood azóta sem tud elég hálás lenni nekik.  
Nem ez volt azonban az első világvége-jóslat, ami nem jött be. Legutóbb 2007-ben kellett volna eljönnie a világvégének, Paul Sides ezt az időpontot jelölte meg a Máté evangéliumában említett háború időszakának végeként, amelyet a végítélet zár le. Két évvel később mindenki Jerry Falwell fundamentalista prédikátorra figyelt, aki még 1999-ben jövendölte meg, hogy tíz éven belül eljön a világvége. Rosszul tippelt.

Ezt megelőzően pedig 2000-ben, a bolygók együttállása miatt hirdették meg a világvégét. Május első napjaiban a Merkúr, a Vénusz, a Mars, a Jupiter és a Szaturnusz közelítette meg egymást, ennek következtében önjelölt tudósok viharokat, földrengéseket, vulkánkitöréseket jósoltak. Az együttállás azonban nem okozott katasztrófát, gravitációs hatása elenyésző volt.

forrás: x

 
Efcf27ccf1d3c0285bc233487aa0d1ecfb92b9b0_1_large

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Sziasztok! A blog bezárt. Oldallal kapcsolatos megkereséseket az alábbi e-mail címre küldhettek:  b_szandru@hotmail.com kép: x

DIY / DO IT YOURSELF / AUTUMN / ŐSZI WHATCANIDO / HALLOWEEN

Mindenszentek / Halottak napja idézetek

Nem múlnak ők el, kik szívünkben élnek, Hiába szállnak árnyak, álmok, évek. A halál olyan súlyos veszteség, hogy valójában sohasem lehet feldolgozni. Az emléke elhalványulhat a szeretett személynek, de a hiánya mindig megmarad. A sötétség nagylelkű. Türelmes. Mindig győz. Ám erejének szívében ott lakozik a gyengesége: egyetlen magányos gyertya elegendő, hogy elűzze őt. A szeretet pedig több egy magányos gyertyánál. A szeretet képes lángra lobbantani a csillagokat. A halottak az élők emlékezetében élnek tovább. Életem egy szakasza lezárult. Már régen el kellett volna felejtenem az egészet. Egy nyári románc, akármilyen intenzív, akkor is csak egy nyári románc volt. Talán szerelmes is voltam belé, igen, valószínűleg, de gyerekek voltunk még. A gyerekszerelmek ritkán élik túl a vért és a halottakat. Vannak ajtók. Én pedig becsuktam ezt az ajtót. Lucy a múlt részévé vált. Sok időbe tellett, mire ezt elfogadtam. De megtettem, és sikerült is zárva tartanom azt