2012. december 5., szerda

 Tumblr_md2kliz99x1rzwizmo1_400_large

Legyél kedves mindenkihez - sosem tudhatod, miféle keresztet kell viselniük, és milyen édesen cseng fülükben egy kedves szó.
Sem a halál, sem a gazdája, az Isten nem vesz komolyan bennünket. Erre egy válaszunk lehet, emberhez méltó. Ha mi sem vesszük komolyan őket.
Félelem, hit, szerelem. Jelenségek, amelyek meghatározzák sorsunk alakulását, erők, amelyek jóval a születésünk előtt hatni kezdenek és az elmúlásunk után sem szűnnek meg.
Az életünk nem csupán a miénk, kötődünk másokhoz, a múltban és a jelenben, és minden egyes bűntettel vagy kedves gesztussal jövőnk keletkezéséhez járulunk hozzá.
A pletyka művészet: az ember ugyan semmit nem mond, mégsem marad semmi titokban.Amit nem lát a szemed, ne tanúsítsa a szád.
Mutass valakit, aki sohasem pletykál, és mutatok valakit, akit hidegen hagynak az emberek.
A pletyka eszköz a költőnek, szakzsargon a tudósnak és vigasz a háziasszonynak, a nagy szellemnek, az iparmágnásnak és az értelmiséginek. A bölcsődében kezdődik, és a beszéddel együtt múlik el.
A nagy ember elméletekről társalog, az átlagember dolgokról, a kisember pedig a borról.
Ó, hogy sóvárog érte
Kezem, hogy bélyegét a képedre tegye!
A legfőbb cél, hogy ne legyen cél. Így kerülnek az ember cselekedetei összhangba a természettel.
Az írás feltalálása éppen feledést fog oltani azok lelkébe, akik megtanulják, mert nem gyakorolják emlékező tehetségüket - az írásban bizakodva ugyanis kívülről, idegen jelek segítségével, nem pedig belülről, a maguk erejéből fognak visszaemlékezni... A tudásnak is csak a látszatát, nem pedig valóságát nyújtod tanítványaidnak, mert sok mindenről hallva igazi tanítás nélkül azt hiszik majd, hogy sokat tudnak, pedig a valóságban általában tudatlanok és nehéz felfogásúak, hiszen bölcsek helyett látszólagos bölcsek lettek.
A nagy civilizációs ugrások olyan folyamatok, melyek majdhogynem romba döntik azokat a társadalmakat, melyekben bekövetkeznek.
A humor mint kommunikációs rendszer, mint környezetünk szondája - amely megmutatja, hogy mi is folyik éppen - a lehető legvonzóbb eszköz környezetünk ellen. Nincs elmélete, viszont azonnali élményt nyújt, és sokszor a legjobb módszer a nézőpontváltáshoz.
Vajh` honnan e misztikus és csudás,
Szemhez szóló, beszédfestő tudás?
Elég húzni pár varázsvonalat,
Máris testet ölt a gondolat?

Címkék: ,

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]

<< Főoldal