2013. május 6., hétfő

Érettségi

Minden érettségizőnek sok sikert kívánok! :)

Ne feledjétek, sikeres vizsga után jobban esik az alkohol. :DDD


Tumblr_m4p98ll0eh1rnihywo1_500_large

Tumblr_mgnbytpzmw1rbsnhuo1_500_large


Amikor az érettségi után azt mondták: "Valósítsd meg az álmaidat", említette azt is valaki, hogy előbb fel kell ébredni?


Talán jobban jártunk, amikor kevesebbet gondolkodtunk és többet csókolóztunk. Az érettségivel éretlenné válunk az igaz szerelemre? A szívügyek terén a középiskola lenne a mérvadó?


A digitális fotó ugyan nem sárgul el, de a régi barátságok igen. Vajon mindenkivel így történik majd? Szétszéledünk érettségi után, és egyszer csak elfelejtjük egymást? Vajon elmúlik minden, ha végzünk? Vagy erősebb a barátságunk, mint az épület, ami összezár minket?


Mikor a másik szívért küzdünk, ismerkedünk vele. Ellessük, mit szeret, mit nem, mit hogy szokott. De ha ez megvan, és házasság lett belőle, az emberek abbahagyják az ismerkedést. Ha a házasság előtt szerzett ismereteket érettséginek vesszük, akkor utána tanulni kell még a diplomáért, majd az egyetemi, végül a doktori fokozatért. Ez egy életre szóló út, mely során a két szív közelít egymáshoz.


Hosszú utazás ez. És ha az érettségi fok nem ugyanaz két emberben, a válás beláthatatlan ideig eltarthat. Szerettem őt, ezért menni hagytam a maga útján. A vérnél ősibb kötéssel tartozik hozzám, de még néhány fordulót meg kell tennie a nagy spirál körtáncban, hogy szorosan együtt haladhassunk.Mely pillanatban válunk gyermekből felnőtté? Fogalmam sincs. De azt tudom, hogy nem köthető életkorhoz, sem az érettségihez. Úgy történik meg, hogy észre sem vesszük. Kezdetben csak játszunk a barátainkkal, majd felfedezzük, hogy ők is érző emberi lények.


Brodszkij mondta egyszer érettségiző diákoknak, hogy minden gonoszság akkor kezdődik, amikor az egyik ember összehasonlítja magát a másikkal. Általános emberi hiba, hogy a dolgok közötti különbség érzékelését követően azonnal minősítünk. Véleményünk van. Észreveszünk egy különbséget, és azonnal megkérdezzük önmagunktól, hogy melyik jobb, nem tudjuk elfogadni, hogy csak más. Önmagunkat is állandóan összehasonlítjuk másokkal és minősítjük.

Tumblr_m7u259inze1rza53xo1_500_large

..... :D

Címkék: ,

1 megjegyzés:

Időpont: 2013. május 7. 11:52 , Blogger Garancsi Bogi írta...

Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

 

Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]

<< Főoldal