Ugrás a fő tartalomra
 150800287492984523_5zycvx1h_c_large


Ha nem kapod meg amit akarsz, szenvedsz. Ha pontosan azt kapod, amit akartál, akkor is szenvedsz, mert attól fogva nincs mibe kapaszkodnod.



Az ember a legnagyobb kínok közepette is tud aludni, de aki másnak szenvedést okoz, az nem lelhet megnyugvást, soha!



A bosszú önmagát meg-megújító fenevad, mely nem old meg semmit, csak még több fájdalmat okoz.



Amikor félsz, húzd ki a kardodat. Ragadj meg, és kaszabolj le mindent, ami gátol. Le a megbánással, és a félelmekkel, mindennel, ami a múlthoz köt, vagy a jövőhöz.




Ahhoz, hogy a szellem szárnyaljon, formába kell hozni a testet.



Ha a tragédiák elérnek, ne hagyd, hogy lerántsanak. A szerelem meggyógyíthat téged, szerencsés vagy, hogy itt vagyok. Engedd, hogy a szerelmem ajtót nyisson a szívedhez.




A Legyek Urában a fiúk egy csoportja leöl egy disznót a dzsungelben. Megkínozzák, a fejét pedig egy hegyes póznára helyezik, áldozatként a sziget fölött istenségként lebegő lény számára. Sötét vér csepeg a fogain, a fiúk pedig elszaladnak. Az egyik fiú, amikor egyedül marad, sírni kezd. De nem a disznót siratja, hanem az ártatlanság korának végét, s az emberi szívben rejlő sötétséget.




Minden férfi álma egy nő, akinek odaadhatja a világot.



Az életben akad számos nagy, romantikus pillanat, amikért érdemes élni. Ám van egy kis gubanc, ezek a pillanatok elmúlnak és a sarkon előbb utóbb ott ólálkodik a kegyetlen, borotválatlan gazember: a valóság.




Talán többféle módon lehet bátornak lenni. Tudtad, hogy a franciáknak vannak a legjobb postagalambjaik? Ők megváltoztathatják a háborút, azzal, hogy az üzeneteik célba érnek. Elengedik őket a fronton és hazaküldik őket. Mindössze ennyit tudnak. De hogy hazajussanak, át kell repülniük a háború felett. El tudod ezt képzelni, milyen szörnyű lehet? Átrepülni annyi fájdalom és kegyetlenség felett, és tudni, hogy soha nem nézhetsz lefelé. Csakis előre nézhetsz, különben soha sem jutsz haza. Kérdem én, mi lehet ennél bátrabb?
A szerelem jog arra, hogy sose kelljen mondanod: bocsánat.




Jobb egyedül élni e világon, mint édes kettesben a pokolban.




Olyan könnyű néha azt érezni, hogy egyedül minket kínoz ez az élet, hogy csak mi vagyunk elégedetlenek, csalódottak, hogy éppen csak megúsztuk. De ez az érzés hazugság, csak ki kell tartanunk, csak meg kell keresnünk a bátorságot, hogy szembenézzünk a gondjainkkal, hogy egy napon valaki vagy valami átsegíthessen minket a nehézségeken.




Van, amikor a harc nem más, mint hogy megtegyük azt, amit nem akarunk.



Van, amire nincs szó. Van, hogy nem foglalható össze egy idézetben a tanulság. Van, hogy mindent helyesen teszünk, és pont úgy, ahogyan kell, mégis kudarcnak érezzük.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Sziasztok! A blog bezárt. Oldallal kapcsolatos megkereséseket az alábbi e-mail címre küldhettek:  b_szandru@hotmail.com kép: x

DIY / DO IT YOURSELF / AUTUMN / ŐSZI WHATCANIDO / HALLOWEEN

Mindenszentek / Halottak napja idézetek

Nem múlnak ők el, kik szívünkben élnek, Hiába szállnak árnyak, álmok, évek. A halál olyan súlyos veszteség, hogy valójában sohasem lehet feldolgozni. Az emléke elhalványulhat a szeretett személynek, de a hiánya mindig megmarad. A sötétség nagylelkű. Türelmes. Mindig győz. Ám erejének szívében ott lakozik a gyengesége: egyetlen magányos gyertya elegendő, hogy elűzze őt. A szeretet pedig több egy magányos gyertyánál. A szeretet képes lángra lobbantani a csillagokat. A halottak az élők emlékezetében élnek tovább. Életem egy szakasza lezárult. Már régen el kellett volna felejtenem az egészet. Egy nyári románc, akármilyen intenzív, akkor is csak egy nyári románc volt. Talán szerelmes is voltam belé, igen, valószínűleg, de gyerekek voltunk még. A gyerekszerelmek ritkán élik túl a vért és a halottakat. Vannak ajtók. Én pedig becsuktam ezt az ajtót. Lucy a múlt részévé vált. Sok időbe tellett, mire ezt elfogadtam. De megtettem, és sikerült is zárva tartanom azt