2013. március 23., szombat

Természetes Tojásfestés.|DIY|

531475_491827794207751_1974675426_n_large
Kék szín: vörös káposztával
A vörös káposztát daraboljuk minél kisebb kockákra, tegyük egy edénybe és öntsünk rá annyi vizet, amennyi ellepi. Főzzük kisebb lángon, kb. fél óráig, majd hagyjuk kihűlni.

Az előre megfőzött tojásokat akkor tegyük csak bele, mikor a lé és a benne lévő káposzta is teljesen kihűlt, egyébként nem festi meg szépen. Hiába lilás a főzet, a megfestett tojások nagyon szép kékek lesznek!

Az első merítések után köthetünk spárgát vagy gumit a tojások köré, majd folytathatjuk a festést, így érdekes, a kék különböző árnyalataiban pompázó csíkos tojásokat kapunk.

Rózsaszín: csipkebogyóvalA rózsaszín tojásokért szerezzünk be szárított csipkebogyót, vagy használhatunk csipkebogyó teát is, de figyeljünk arra, hogy a tea kizárólag ezt a növényt tartalmazza. Készítsünk minél sűrűbb főzetet belőle, hogy szép rózsaszín legyen a végeredmény.

Fontos, hogy meg kell várnunk, amíg kihűl a főzet és csak ezután tegyük bele a tojásokat. Akár csillámporral is díszíthetjük, hogy igazán csajos darab legyen!

Zöld szín: spenóttalA spenóttal egyszerűen készíthetünk gyönyörű zöld tojásokat. Akár a piacon vesszük, akár mirelitként van otthon belőle, mindegyik jó. Darabold fel, vagy mirelit esetén olvaszd fel, önts
rá kevés vizet, majd főzd minimum fél óráig.
Várd meg, amíg kihűl, majd ekkor tedd bele a tojásokat, és várj vele, amíg szép zöld színük nem lesz. Minél sűrűbb a főzet, annál erősebb és intenzívebb zöld színt kapsz.

Vörös, narancs szín: hagymahéjjalTalán a legismertebb természetes tojásfestési mód, ha vöröshagymát teszünk a vízbe, és abban főzzük meg a tojásokat. Forrás után tegyük a lébe a tojásokat. A 
hagyma külső, színes, száraz héjára van szükségünk, ezért ezeket vegyük le és csak ezeket tegyük az edénybe.

Minél több hagymát használunk, annál szebb és élénkebb szín lesz az eredmény. Minél tovább főzzük, annál sötétebb lesz az árnyalat.

Barna szín: fekete teával, kávévalÉrdemes bevonni az otthoni egyszerű tojásfestési eszközök közé a fekete teát és a kávét. Ha csak önmagában alkalmazzuk, vagyis felforraljuk, majd forrás után beletesszük a tojásokat, akkor nagyon szép barnás tojásokat kapunk.
Ha díszesebb tojásokat tervezünk készíteni, akkor pedig kiváló alapszínt ad a tojásoknak. Fontos tudni, hogy a kávé kihűlve színez igazán, ezért csak ekkor tegyük bele a tojásokat!

Fény: zsírral, olajjalHa szeretnénk, hogy a megfestett tojások szép fényesek legyenek, és így a színük is látványosabb legyen, akkor vagy dörzsöljük át őket szalonnával, vagy egy textilre csepegtessünk hagyományos napraforgóolajat és töröljük át vele a megszáradt tojásokat.

Ha ezután puha ruhával is megtöröljük, akkor nem hagy sehol olajnyomot és még fényesebb lesz. Érdemes kipróbálni, gyönyörű fényt és színt ad a tojásoknak!

forrás x

Címkék: , , , , ,

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]

<< Főoldal