2013. április 21., vasárnap

Előadást tartott egy tanító.
Előadást tartott egy tanító. Kezébe vett egy 20.000 forintos bankjegyet. Felmutatta és feltett egy kérdést a hallgatóságának:
- Ki szeretné ezt a 20 ezrest?
Szinte minden kéz a magasba lendült. Azután folytatta kérdéseit:
- Mielőtt oda adnám ezt valakinek, szeretnék előtte mutatni rajta valamit. - fogta és mindenki szeme láttára összegyűrte a papírpénzt.
- Szeretné még valaki megkapni? - kérdezte. Továbbra is kezek sokasága emelkedett a magasba.
- Nos, - folytatta, - ehhez mit fognak szólni? - Az összegyűrt pénzt ledobta a földre és sáros talpú cipőjével taposni kezdte a húsz ezrest.
- Na, szeretné még valaki megkapni? -
A kezek továbbra is a magasban maradtak
- Kedves hallgatóim! A mai példával egy nagyon fontos leckét tanulhattunk meg. Nem számított senkinek sem, hogy mit tettem a pénzzel, továbbra is akarták, mert az értékét nem tudtam csökkenteni. Gyűrött, sáros állapotban is 20 ezer forint maradt. Ugyanígy sokszor az életünkben összegyűrnek minket és beszennyeződünk, a lelkünkbe taposnak, és olykor a mi hibás döntéseink vezetnek ehhez. Ezért sokszor úgy érezzük, hogy ennél értéktelenebbek már nem is lehetünk! De nem számít mi történt, vagy mi fog történni, Jézus szemében soha nem veszíted el az értékedet! Számára felbecsülhetetlenül értékes vagy!
Ha eddig azt hitted, hogy tetteid és cselekedeteid vagy önmagad határozod meg értékedet akkor tévedtél. Felbecsülhetetlen értékű, vagy annak számára, aki szeret Téged.

Címkék: , , ,

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]

<< Főoldal