Ugrás a fő tartalomra

Adventi vásárok és decemberi programok :)


Adventi vásárok
jigsaw cupcakes ~ ♥

2013. november 29 – december 24. Advent Budapesten, Budapest

2013. november 29- december 24. Adventi vásár, Eger

2013. november 29 – december 31. Advent Győrben, Győr

2013. november 29- 2014. január 01. Adventi ünnep a Bazilikánál, Budapest

2013. november 29 - 2014. január 02. Adventi kirakodóvásár, Cegléd

2013. november 30 – december 24. Adventi vásár, Siófok

2013. december 01. Adventi vasárnap, Szigetszentmiklós

2013. december 01-22. Advent Balatonfüreden 

2013. december 01- 23. Adventi vásár és ablaknyitogató, Tatabánya

2013. december 01-23. Aranycsarnok Adventi Vásár, Miskolc 

2013. december 06-22. Újpesti Karácsonyi Vásár, Budapest 

2013. december 06-24. Adventi udvar a Kvártélyházban, Zalaegerszeg

2013. december 08. Adventi hétvége, Noszvaj

2013. december 14-15. Adventi vásár, Taksony

2013. december 18-22. Adventi vásár, Esztergom

Decemberi gasztrofesztiválok 

2013. december 6-7. Karcagi Szent Miklós-napi Disznótor- és Házi Pálinka verseny, Karcag
A karcagi Szent Miklós-napi disznótoros- és házi pálinka versenyen mindenki megmutathatja, hogy övé a legfinomabb hurka és a legjobb pálinka. A versenyzők két kategóriában mérik össze a tudásukat és az elkészült finomságokat a rendezvényre látogatók meg is kóstolhatják.

2013. december 6-8. Adventi Forgatag, Balatongyörök
A rendezvényen magyar, német és osztrák specialitásokat, eredeti türingiai kolbászkákat, sült fogast, nürnbergi mézeskalácsot, pirított mandulát, puncsot és forralt bort kóstolhatunk, de gyönyörű, egyedi karácsonyfadíszek, adventi koszorúk, művészi kézimunkák is megvásárolhatóak. 

2013. december 7. Zempléni Disznótoros és Adventi Vásár, Mikóháza 
A rendezvény célja az ünnepkörhöz kapcsolódó népszokások felelevenítése, a karácsonyi asztal ünnepi hangulatát idéző helyi termékek népszerűsítése, valamit az ilyenkor szokásos disznóvágás hagyományainak bemutatása, vadkolbász-töltő verseny is színesíti majd a programot. A vásáron lehetőség lesz a karácsonyi ajándékok beszerzésére is. 

2013. december 7. Badacsonytördemici Forralt bor-főző Verseny, Badacsonytördemic
A nagysikerű nyári Szürkebarát bor és Szürkemarha Gulyásfőző Verseny után a Borbála-napi forralt Bor – Blues – Böllér Napok rendezvényével várják a látogatókat az ilyenkor hagyományos disznóvágással, forralt bor főzőversennyel és minőségi zenével. A forralt bor főzés a Faluház udvarán felállított bográcsokban történik. A rendezvényt szórakoztató programok, kézművesek és környékbeli gazdák vására kíséri. Számtalan hagyományos, helyi jellegű gasztronómiai különlegesség vásárlására és kóstolására nyílik lehetőség. 

2013. december 7. Szentmiklósi Téli Fesztivál - Dánszentmiklósi Almás Étkek Főzőversenye, Dánszentmiklós
Mindenki megtalálja a kedvére való programot a fesztiválon. Lesz karácsonyi vásár, almás ételek főzőversenye, favágóverseny, a közönséget zenekarok, énekesek, néptáncegyüttesek fellépése szórakoztatja majd. A nap folyamán a látogatók beszerezhetik, az egész tavaszig kitartó családi almakészletet, ki-ki ízlése és pénztárcája szerint megvásárolhatja a karácsonyi ajándékokat. A vásározók portékái mellett, a helyi gyermekek által készített díszeket és ajándékokat is jó szívvel ajánlják a szervezők a vendégek figyelmébe. Lesz még kürtőskalács, kávékülönlegességek, kenyérlángos, fánk, sült gesztenye, zsíros kenyér lilahagymával, valamint pálinkavásár. Ebéd előtt favágóversenyt szerveznek, melynek eredményét a rászoruló idős falubéliek kapják. A napot Betlehemezéssel és az adventi gyertya meggyújtásával zárják a szervezők a Templom téren.

2013. december 8. A méz napja, Eger
Szakmai és családi napot terveznek a szervezők Szent Ambrus tiszteletére, melyen az előadásokon kívül méhészeti eszközök bemutatója és vására is lesz, valamint mézszentelés és a gyerekeknek játszóház. 

2013. december 13-14. Böllérfesztivál, Miskolc
Szezonnyitó Böllérfesztivál Borsodi Tepertősütő Versennyel, az Abaúji Forralt Italok és Meleg Ételek Hétvégéjén. Az Aranycsarnok Adventi Vásár legnagyobb kísérő-, egyben nyitórendezvénye Miskolcon a Búza téren és környékén. A disznóvágás hagyományaival ismerkedhetnek meg az érdeklődők a gasztronómiai rendezvényen, amelyet színes családi programok és koncertek kísérnek. A két nap során lesz disznóperzselés, kolbásztöltő bemutató, tepertősütő verseny, forralt bor készítő verseny és kóstoló, néptánc bemutató, tombola, pálinkakóstoló és természetesen különféle koncertek.

2013. december 13-15. Gyulai Méz- és Mézeskalács Fesztivál, Gyula
Egy teljes hétvégén át több helyszínen csábítják a látogatókat a mézes élvezetekre: cukrászati, méz, mézeskalács, méhészeti kiállítás és vásár. A kicsiket kézműves programok, kóstolás, adventi készülődés és műsorok várják, de fáklyás felvonulás, hangulatos gálaműsor és Luca-napi meglepetés, a felkért éttermek, cukrászdák mézzel készített ételei, süteményei, mézzel készült italok, pálinka és bor kóstolója, vására is színesíti a programot.

további programok: x

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Sziasztok! A blog bezárt. Oldallal kapcsolatos megkereséseket az alábbi e-mail címre küldhettek:  b_szandru@hotmail.com kép: x

DIY / DO IT YOURSELF / AUTUMN / ŐSZI WHATCANIDO / HALLOWEEN

Autumn / Őszi szünet WHAT CAN I DO? / Inspiration

Beköszöntött az ősz... Illetve amit már rengetegen vártatok, az őszi szünet. Használjátok ki a szünet minden egyes napját! What can I do in őszi szünet? Közeledik a Mindenszentek ünnepe, illetve a már Magyarországon is nagy felkapottságnak örvendő Halloween ünnepe.. Faragj tököt! Egy kis kreatívság kell csak hozzá, nagyon jó időtöltés! Egy mécsest belerakva pedig este nagyon szép látványt nyújt. Edz - a szünetben nem lehet kifogás a nincs időm, mert tanulni kell. Ha nem tudsz edzőterembe menni, egy jó futás is elég. Sétálj - barátaiddal, pároddal, akár a szüleiddel - remek kapcsolatépítő hatása van  Olvass, Tanulj (ha nem hagyod a szünet utolsó napjára a feladott házit, sokkal jobb lesz) Nézz sorozatot (ajánló: Teen Wolf, Pretty Little Liars, Gossip Girl)  Nézz filmet Süss Főzz Takaríts, rakj rendet a szobádban Dekoráld ki a szobád Újra itt van az égősorok ideje Vásárolgass - akár a barátnőddel