2014. december 23., kedd

Karácsony...Plusz kilók nélkül

Karácsony előtt – készüljünk fel a „nagy zabálásra”


1. Mozogjunk minden nap a friss levegőn.Ezzel nemcsak jó kondícióba kerülünk, de az emésztésünk is könnyebben megbirkózik a többnapos karácsonyi lakomázással. 

2. Igyunk meg napi 1,5 liter folyadékot. Szomjunk oltására legjobb folyadék a víz, de hidegben a tea is kitűnő választás.Csak a cukrozást ne vigyük túlzásba!Italunkat ízesítsük inkább mézzel és citrommal. 

3. A fahéj igazi csodaszer és ma már tudományosan is bizonyított fogyasztó hatása, hiszen segíti a szénhidrát izmokban - nem pedig a zsírszövetekben - történő felhasználását.Csempésszünk fahéjat a karácsonyi sütikbe és az ízlelőbimbóink mellett a gyomrunk is hálás lesz érte. 4. Az ünnepek előtt szinte mindenki időhiányban szenved. Ha a karácsonyi rohanásban nem marad időnk főzni, rendeljünk egészséges ételeket. A halak, saláták, zöldséges ételek, vagy a levesek kiváló egészséges alternatívák.

5. Ne vigyük túlzásba a karácsonyi sütés-főzést! A tízféle sütemény és a hatfogásos karácsonyi vacsora finom, de nem feltétlenül egészséges. Ha az elmúlt években jellemzően az ünnepek után még napokig, hetekig ételmaradékokon éltünk, érdemes elgondolkodni azon mi az, amiből idén elég lesz kevesebbet készíteni.
Karácsonykor – apró cselek, maximális élvezet

1. Az ünnepekkor mindig van mire koccintani, így jellemzően a szokásosnál több alkoholt fogyasztunk. Az alkohol megterheli az emésztést, de egy apró csellel sokat segíthetünk szervezetünknek: töltsük meg a poharunkat jéggel, így minimalizáljuk a bevitt kalóriákat. Ha röviditalt fogyasztunk, hígítsuk gyümölcslével vagy jeges teával. Ha így döntünk, másnap is hálásak leszünk...

2. Együnk lassan, minden falatotrágjunk meg alaposan! Ez is nagy segítség lehet az emésztésünknek. 

3. Készítsünk egészséges köreteket. A párolt zöldségek, a kuszkusz vagy a hajdina a krumplipüré mellett is jól mutatnak az ünnepi asztalon. Készítsünk
ezekből is bátran. 

4. Lefekvés előtt két-három órával már ne együnk. Így a gyomrunknak is lesz ideje megemészteni a számtalan finom fogást.

5. Családilag menjünk el sétálni ebéd vagy vacsora után. Ez átmozgat bennünket, friss levegőt szívunk és még karácsonykor sem süppedünk bele a lustaságba.

x

Boldog Karácsonyt!

Címkék: , , , , , , , , ,

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]

<< Főoldal