Ugrás a fő tartalomra

Érettségi 2016 #1

Sorstársaim,

Hamar elrepült az idő, és azon kaptam magam, hogy két hét múlva érettségi. Sokatokra igaz ez, és remélem, hogy szorgalmasan készültök! Az izgulás és a majd holnap helyett pár hasznos tanáccsal és információval látlak el Titeket!

13 nap!
(visszaszámláló)



Kezdjük a legfontosabb tudnivalókkal,

Az írásbeli érettségin tesztfeladatokkal és esszéfeladatokkal találkozhattok.

A tesztnek van egy igaz-hamis fajtája, illetve egy feleletválasztós is. Mindenképp győződj meg arról, hogy az igaz vagy a hamis válasz megjelölését kéri a feladat. Azt is figyeld meg, hogy egy vagy több helyes válasz lehetséges-e.

Ha az igaz-hamisnál tagadó a mondat, akkor olvasd el magadban a tagadószó nélkül, és így jelöld az ellenkezőjét.

A feleletválasztósoknál vesd össze a kérdés elejét a választási lehetőségekkel, és kerüld a szélsőséges válaszokat!

Ha bizonytalan vagy egy feladatnál, akkor előbb zárd ki azokat a válaszokat, amik biztosan nem jók, és térj rá vissza a tesztírás végén.

Statisztikai tény, hogy az igaz válaszok gyakoribbak, így az igaz-hamis kérdéseknél ha minden kötél szakad, így tippelj!

Az esszéírásánál jegyezd ki a kulcsszavakat, ezek alkotják majd az esszéd vázát.

A nehezebb feladatoknál érdemes lehet inkább azokkal kezdeni, amikért több pont jár.
Az esszét előbb fejben gondold át, épüljön fel előtted a vázlat, csak eztán kezdj neki. Törekedj a tömör fogalmazásra!

(x)

ez a kép persze csak a POÉN része volt, a legfontosabb amit tudatosítani kell, hogy csak egyszer kell ráfeküdni és megcsinálni! 

HA MÉG NEM TALÁLKOZTÁL EZZEL A NEMRÉG INDULÓ OLDALLAL, MINDENKÉPP AJÁNLOM FIGYELMEDBE A MATEMATIKA ÉRETTSÉGIRE VALÓ FELKÉSZÜLÉSHEZ!





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Sziasztok! A blog bezárt. Oldallal kapcsolatos megkereséseket az alábbi e-mail címre küldhettek:  b_szandru@hotmail.com kép: x

DIY / DO IT YOURSELF / AUTUMN / ŐSZI WHATCANIDO / HALLOWEEN

Autumn / Őszi szünet WHAT CAN I DO? / Inspiration

Beköszöntött az ősz... Illetve amit már rengetegen vártatok, az őszi szünet. Használjátok ki a szünet minden egyes napját! What can I do in őszi szünet? Közeledik a Mindenszentek ünnepe, illetve a már Magyarországon is nagy felkapottságnak örvendő Halloween ünnepe.. Faragj tököt! Egy kis kreatívság kell csak hozzá, nagyon jó időtöltés! Egy mécsest belerakva pedig este nagyon szép látványt nyújt. Edz - a szünetben nem lehet kifogás a nincs időm, mert tanulni kell. Ha nem tudsz edzőterembe menni, egy jó futás is elég. Sétálj - barátaiddal, pároddal, akár a szüleiddel - remek kapcsolatépítő hatása van  Olvass, Tanulj (ha nem hagyod a szünet utolsó napjára a feladott házit, sokkal jobb lesz) Nézz sorozatot (ajánló: Teen Wolf, Pretty Little Liars, Gossip Girl)  Nézz filmet Süss Főzz Takaríts, rakj rendet a szobádban Dekoráld ki a szobád Újra itt van az égősorok ideje Vásárolgass - akár a barátnőddel