2016. május 3., kedd

MÁJUS 3 - MATEMATIKA ÉRETTSÉGI

Érettségi -Második nap


Izgulás mentesen érkeztem fél nyolckor az iskolába. 3/4 8-kor beengedtek a terembe, függvénytábla kiosztás, vonalzó-körző-szögmérő-toll-ceruza előkészítés után nyolckor megkaptuk az elő részt.


Könnyűnek ítéltem, gyors számolásokkal haladtam végig. Legkönnyebb volt szerintem a halmazos feladat, a 35 dkg szalámi kiszámolása, a számtani sorozat, a gráfos feladat, a függvény berajzolás (pedig idáig ez volt a gyengém) ill. a lottós telitalálat valószínűség. Kicsit többet gondolkodtam a sin x = 1 egyenletnél ill a 2^x=10 feladatnál lehet, hogy pontot veszítettem.


Összességében jó eredményre számítok.


Szünet nélkül folytatódott a II. résszel a feladatsor, lassan, de biztosan haladtam az egyenletnél, egyenlőtlenségnél igyekeztem minden megoldásrészletet leírni, kikötést, ellenőrzést. A trapézos feladatot közepesen nehéznek gondolom, azon kicsit időt is húztam ill. sokat gondolkodtam. A 166-17-18-as feladat közül a 17-est hagytam ki, ahol függvényes ABC háromszögről volt szó. 

A Zsófis gyertyaégetésnél a gúla-kocka minden fontos részletét kiírtam a függvénytáblából és viszonylag jól megoldottam.


Stabil kettesen túllépve, erős hármast érzek de bízok a négyesben.


Nektek hogy sikerült az idei középszintű matematikaérettségi?

Címkék: , , , , , , , , ,

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]

<< Főoldal