Ugrás a fő tartalomra

"Aki szeret írni, az most megmutathatja magát"

"Aki szeret írni, az most megmutathatja magát"

Az eduline oldalán bukkantam rá egy pályázatfelhívásra. Kedves blogos társaim! Feltétlenül figyelmetekbe ajánlom ezt:

magyarradir.jpg
250 ezer forintos díjat kaphat a legjobb szerző. 16 év fölött bárki pályázhat.
A Kisalföld napilap és a Tarandus Kiadó a 2016. évi Győri Könyvszalonra időzítette irodalmi pályázatát, amire diákigazolvánnyal kedvezményes díj ellenében lehet nevezni.
A Magyar Radír 2016 Szépirodalmi Pályázat Nagydíja bruttó 250 ezer forint pénzbeli támogatás és egy 50 ezer forint értékű könyvcsomag. Ezen kívül a mű megjelenik egy antológiában.
Pályázni 16 éves kor felett lehet egy maximum 12 ezer karakteres művel (novella, esszé, elbeszélés, humoreszk vagy riport).  A műnek a mai Magyarországról, a társadalmat érdeklő eseményekről, folyamatokról kell szólnia.
további részletek: ITT
Országos irodalmi pályázatot hirdet a Kisalföld napilap és a Tarandus Kiadó a 2016. évi Győri Könyvszalonra. Pályázni novella, esszé, elbeszélés, humoreszk és riport kategóriában lehet, a legjobbakat könyv és ekönyv formátumban is megjelentetik egy antológiában.  

A pályázás feltételei: 

Tematikus megkötés: a művek a mai Magyarországról, a társadalmat érdeklő eseményekről, folyamatokról szóljanak. Egy szerző legfeljebb egy írásművet küldhet be.
Korhatár: betöltött 16. életév.
A kiírók kizárólag olyan műveket várnak, amelyeket eddig még sem nyomtatásban, sem internetes felületen nem közöltek.
A szerző a pályázat beküldésével felelősséget vállal, hogy a beküldött pályamű saját szellemi terméke. Egy pályamű maximális terjedelme nem haladhatja meg a 12 ezer leütést, beleértve a szóközöket is.
A beérkezett műveket irodalomban jártas szakemberek bírálják el.
Nevezési díj: 3000 Ft, diákigazolvánnyal (a számát kérik közölni!) rendelkezőknek 1500 Ft. Az almanachba kerülő írások szerzői egy-egy példányt ingyenesen kapnak, további öt-öt példányt a bolti ár 50%-áért vásárolhatnak meg.
A kiírók a részvételi díjat legkésőbb augusztus 31-ig az alábbi számla­számra kérik befizetni, a pályázó nevével és a „Magyar Radír 2016” jeligével: Tarandus Kft., MKB 10300002-10504337-49020040
A pályázat beküldési határideje: 2016. augusztus 31. 
A megjelenésre érdemes művek szerzőit szeptember 30-ig emailben értesítik.
A pályaműveket elektronikus úton várják a következő emailcímre: info@tarandus.hu
Az emailben fel kell tüntetni a pályamű címét, a szerző nevét, elérhetőségeit és lakcímét. A műveket Word formátumban várják, a szöveg címe előtt szerepelnie kell a szerző nevének, a fájlnévnek pedig meg kell egyeznie a mű címével.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Sziasztok! A blog bezárt. Oldallal kapcsolatos megkereséseket az alábbi e-mail címre küldhettek:  b_szandru@hotmail.com kép: x

DIY / DO IT YOURSELF / AUTUMN / ŐSZI WHATCANIDO / HALLOWEEN

Mindenszentek / Halottak napja idézetek

Nem múlnak ők el, kik szívünkben élnek, Hiába szállnak árnyak, álmok, évek. A halál olyan súlyos veszteség, hogy valójában sohasem lehet feldolgozni. Az emléke elhalványulhat a szeretett személynek, de a hiánya mindig megmarad. A sötétség nagylelkű. Türelmes. Mindig győz. Ám erejének szívében ott lakozik a gyengesége: egyetlen magányos gyertya elegendő, hogy elűzze őt. A szeretet pedig több egy magányos gyertyánál. A szeretet képes lángra lobbantani a csillagokat. A halottak az élők emlékezetében élnek tovább. Életem egy szakasza lezárult. Már régen el kellett volna felejtenem az egészet. Egy nyári románc, akármilyen intenzív, akkor is csak egy nyári románc volt. Talán szerelmes is voltam belé, igen, valószínűleg, de gyerekek voltunk még. A gyerekszerelmek ritkán élik túl a vért és a halottakat. Vannak ajtók. Én pedig becsuktam ezt az ajtót. Lucy a múlt részévé vált. Sok időbe tellett, mire ezt elfogadtam. De megtettem, és sikerült is zárva tartanom azt